Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Vlaamse verpleegkundige verdacht van moorden

Een 32-jarige Vlaamse verpleegkundige wordt verdacht van het doden van twee verpleeghuisbewoners in Lichtervelde. Ze spoot een grote dosis insuline in bij de twee patiënten, die niet aan diabetes leden.
Insuline

Beide slachtoffers, een man en een vrouw van 88 jaar, werden vorig jaar ineens ernstig ziek en overleden korte tijd erna. Dat meldt de Standaard. Uit onderzoek bleek dat beiden een overdosis insuline hadden toegediend gekregen. De politie onderzocht wie er ten tijde van de moorden werkte en kwam zo bij de verpleegkundige uit.  

Vorige week werd een Italiaanse verpleegkundige opgepakt op verdenking van 13 moorden. Lees meer>>

Leugendetector
Eind september 2015 zou de verdachte verpleegkundige een leugendetectortest ondergaan maar vlak ervoor bekende ze de feiten. In haar verhoor beweerde de verpleegkundige dat ze bij het eerste slachtoffer gedreven werd door een dwingende stem in haar hoofd. Toch is zij door deskundigen van de rechtbank toerekeningsvatbaar verklaard.

Gevangenisstraf
De zaak wordt binnen nu en drie weken voor de  correctionele rechtbank van Brugge behandeld. De verpleegkundige riskeert een gevangenisstraf van 20 jaar.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.