Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Vlaanderen in de ban van eigen ‘afslank-Sonja’

Vlaanderen heeft nu ook een 'afslank-Sonja'. Zij heeft niet Bakker, maar Kimpen als achternaam. De Vlaamse, eveneens blonde Sonja, heeft in Vlaanderen al meer dan 75.000 exemplaren verkocht van haar boek 'Een leven lang slank zonder dieet'.
Vlaanderen in de ban van eigen 'afslank-Sonja'

In dit boek legt ze uit hoe je op andere manieren dan met streng lijnen gewicht kunt verliezen. Volgens haar is diëten op lange termijn funest voor humeur en lichaam. ‘Sterker dan suiker’ is haar meest recente boek. Volgens Sonja Kimpen is suikerverslaving de grootste oorzaak van overgewicht en diabetes type 2. Deze suikerverslaving zorgt volgens haar voor klachten als uitputting, humeurigheid, stemmingswisselingen, onverklaarbare moeheid en depressies.

Gewichtsproblemen
Sonja Kimpen (1959) is docente lichamelijke opvoeding en doceerde 15 jaar aan het Hoger Instituut voor Kinesitherapie in Merksem. De Vlaamse afslankgoeroe heeft zelf jarenlang met gewichtsproblemen gekampt, totdat ze tot het besef kwam dat traditionele diëten alleen maar contraproductief werken. Haar nieuwe inzichten past ze al meer dan 22 jaar toe in haar bewegingsclub Synergie Wellness Point in Antwerpen.

uitgeverij Unieboek
Door: redactie Nursing

2 REACTIES

  1. Te gek. Weer een guru erbij. Ik hoop in ieder geval dat haar boeken niet de onzin bevatten die in de Sonja Schrijfsels te vinden is. (een voorbeeld: alles wat je na 9 uur eet, sla je op als vet) In ieder geval vraagt haar stelling dat suikerverslaving de grootste reden is van overgewicht en DM II om het nodige aan backup, waarvan ik me afvraag of deze aanwezig is, of dat ze de achtergrond heeft dergelijke statements te maken. Mocht ze gelijk hebben, dan heeft Sonja Bakker wat uit te leggen. Op Unieboek is er trouwens geen info te vinden over de schrijfster.
    Maar nieuwe inzichten die al 22 jaar worden gebruikt?

  2. Lees alle reacties

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.