Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Voorbehouden handelingen VUmc digitaal opgeslagen

Voortaan worden alle toetsgegevens van de voorbehouden handelingen van VUmc-verpleegkundigen digitaal opgeslagen. Ze worden genoteerd in Peoplesoft, de P&O-databank, die ook voor andere gegevens van de medewerkers wordt gebruikt.
Voorbehouden handelingen VUmc digitaal opgeslagen

 

Een belangrijk voordeel van de nieuwe werkwijze is, volgens het ziekenhuis, dat de toetsgegevens per werknemer en per afdeling makkelijk op te roepen zijn.
 
Jaarlijks toetsen
Om hun bevoegdheid te behouden, zijn verpleegkundigen verplicht jaarlijks een aantal omschreven handelingen te laten toetsen. Het gaat om verschillende zaken, van het inbrengen van een perifeer infuus tot het verwijderen van een splintdrain. Voorheen werden de certificaten van de verpleegkundigen bewaard in een map.
 
Eenvoudig en professioneel
Volgens Theo Brouwer, hoofd van de zorgeenheid waar de automatisering is gestart, wordt de registratie van de toetsen hiermee eenvoudiger en professioneler. ‘Als bijvoorbeeld een verpleegkundige een jaargesprek heeft, kan het hoofd of de teamleider eenvoudig nagaan of die voldaan heeft aan het toetsen van de voorbehouden handelingen. De verpleegkundige is daar zelf verantwoordelijk voor, maar soms is het nog niet gebeurd. Sommigen zijn het vergeten of hebben het uitgesteld. Wanneer ze achterlopen, kunnen we dat hiermee beter in de gaten houden.’
 
Doel is om half augustus VUmc-breed te werken met het nieuwe systeem. 
 

 

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.