Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties3

Voorlopig geen verbod op nulurencontract

Een verbod op nulurencontracten in de zorgsector is voorlopig niet noodzakelijk.
Voorlopig geen verbod op nulurencontract

Dat heeft de Stichting van de Arbeid in december aan minister Asscher laten weten. De Stichting gaat ervan uit dat overige sociale partners in de zorg over dit onderwerp voor 1 juli 2015 cao-afspraken maken die vergelijkbaar zijn met de afspraken van de cao vvt (Verpleeg- en Verzorgingshuizen en Thuiszorg).

Blog Jos: ‘Het nulurencontract in de zorg moet blijven’

Jos kan opgelucht ademhalen, hij schreef een tijd geleden al eens een blog over het belang van het nulurencontract>>>

Cao vvt

In het onderhandelaarsakkoord van de cao vvt zijn de uitgangspunten met betrekking tot de nulurencontracten in de zorg opgenomen. De belangrijkste uitgangspunten zijn dat er een bepaalde continuïteit moet bestaan in de relatie tussen cliënt en verpleegkundige/verzorgende, dat pieken in het werkaanbod moeten kunnen worden opgevangen, dat de zorgaanbieder kwalitatief en betrouwbare zorg moet kunnen leveren en dat de medewerker de vaardigheden kan bijhouden die voor een deskundige uitoefening van de functie noodzakelijk zijn. De partijen hebben verder met elkaar afgesproken dat het gebruik van nulurencontracten tot het uiterste wordt beperkt. Voor de min/max contracten is afgesproken de bandbreedte tussen min en max te verkleinen. Alle huidige medewerkers met een nulurencontract krijgen een contract met vast aantal uren aangeboden en alle huidige medewerkers met een min-maxcontract krijgen zoveel als mogelijk een contract met een vast aantal uren aangeboden.

Gelet op de brief van de Stichting van de Arbeid en de afspraken die in de cao vvt zijn gemaakt, is het maar de vraag of er nog een verbod op nulurencontracten in de zorg komt.

Wat verandert voor jou?

Wat verandert dit jaar voor tijdelijke arbeidscontracten en oproepcontracten? Nursing zet de belangrijkste veranderingen voor je op een rij>>>

3 REACTIES

  1. Nog geen jaar geleden kreeg ik binnen 10 minuten een nul-rencontract voor nachtdiensten. Nu niet meer omdat ik dan 2 keer rechten zou hebben. Dan moet ik eerst 3 maanden ontslag nemen en dan kan het wel. Wat een onzin om zo behandeld te worden terwijl er wel terdege vraag naar is en we efficiënt moeten werken. Nu laten ze iemand 50 km rijden om diezelfde nachtdienst te doen. Alsof dat niets kost. Los van het feit dat dit ‘vreemden’ zijn voor onze patiënten

  2. Lees alle reacties
  3. Volgens mij vergeten jullie een groep medewerkers, er zijn nl ook mensen die naast hun vaste contract een contract in de flex hebben bij het bedrijf waar ze werkzaam zijn. Zij hebben dus een vast contract en daarnaast een nul uren contract. Hoe zit het met deze nul urencontracten? Deze nul urencontracten worden nl bij de organisatie waar ik werk niet verlengd, maar opgezegd.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.