Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Voorschrijven door verpleegkundigen uitgesteld

Het voorschrijven van medicatie door oncologie-, long- en diabetesverpleegkundigen is om wetstechnische redenen voorlopig uitgesteld. Deze regeling zou halverwege 2012 ingaan.
398verpleegkundigen_nationalebeeldbank

Eind vorig jaar werd bekend dat ná de verpleegkundig specialisten, ook de gespecialiseerde long-, oncologie- en diabetesverpleegkundigen medicatie zouden mogen gaan voorschrijven. Voor deze groepen verpleegkundigen zou dit geen zelfstandige bevoegdheid worden zoals voor de verpleegkundig specialisten, maar zouden zij geneesmiddelen gaan voorschrijven in opdracht van de arts. Door een wijziging in de Wet BIG zouden long-, oncologie- en diabetesverpleegkundigen in het BIG-register kunnen laten aantekenen dat zij voldoen aan de in de Ministeriële Regeling gestelde voorwaarden. Daarmee zijn ze bevoegd om bepaalde geneesmiddelen op recept voor te schrijven. Maar die Ministeriële Regeling is nu om wetstechnische redenen voorlopig uitgesteld.

 

Bron: V&VN

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.