Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Vorm uw visie op innovatie

Op het TvZ congres krijgt u niet alleen handvatten om uw innovatiekracht te vergroten. U ontmoet ook deskundigen uit het veld die een duidelijke visie hebben op de rol van verpleegkundigen bij vernieuwingen in de gezondheidszorg.
Vorm uw visie op innovatie

Maak kennis met de sprekers van het TvZ-congres Innoveren is te leren en vorm uw eigen visie, want iedere succesvolle strategie begint met een duidelijke visie! Het congres vindt plaats op woensdag 13 november in congrescentrum de Reehorst te Ede. Schrijf u nu in!

Wat gaat u leren op het TvZ congres en wie komt u daar tegen?

 


‘De rol van de verpleegkundige verandert wezenlijk’


Marian Adriaansen is lector Langdurige zorg aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen en hoofdredacteur van TvZ. Zij is dagvoorzitter van het TvZ congres. Marian staat stil bij de veranderingen in de directe zorg die steeds minder in de instelling en steeds meer thuis plaatsvindt. Wat dit betekent voor verpleegkundigen? Hoe kunt u bijdragen aan het vernieuwen en verbeteren van deze zorg? En nog beter: hoe maakt u optimaal gebruik van wat er al is aan innovaties? Vorm uw eigen visie  tijdens het TvZ congres Innoveren is te leren.


‘Innoveren is een noodzaak, geen luxe’

Henk Rosendal
, lector Wijkzorg aan de Hogeschool Rotterdam, is keynote speaker op het TvZ congres. Samen met u staat Henk stil bij de vraag waarom vernieuwen noodzakelijk is. Ook gaat hij in op wat innoveren precies is en waarom veel vernieuwingen de praktijk niet halen. Ontdek hoe noodzakelijk innoveren is voor uw organisatie op het TvZ congres.


Van ‘de best mogelijke kennis’ naar ‘de best mogelijke’ praktijk


Guus Munten, docent aan de Fontys Hogeschool Verpleegkunde in Eindhoven, onderzoeker en verpleegkundige, is keynote speaker op het TvZ congres. Hoe maak je de vertaalslag van ‘de best mogelijke kennis’ naar ‘de best mogelijke’ praktijk? Guus gaat dieper in op het overbruggen van de kloof tussen onderzoek en praktijk. Meer informatie over het TvZ congres Innoveren is te leren.


Innovatie in de praktijk: E-health


Renée Verweij is verbonden aan het lectoraat Technologie in de Zorg van Zuyd Hogeschool. Van zorgtechnologie wordt veel verwacht als het gaat om de zorg efficiënter maken en de patiënt meer de eigen regie te laten nemen. Reneé presenteert de mogelijkheden en onmogelijkheden van zorgtechnologie voor chronisch zieken en ouderen tijdens het TvZ congres.


Innovatie in de praktijk: ‘Dementerenden kunnen nieuwe dingen leren’


Frans Hoogeveen is lector psychogeriatrie aan de Haagse Hogeschool. Mensen met dementie kunnen nog steeds nieuwe dingen leren, zo blijkt uit wetenschappelijk onderzoek. Maar wat kunnen verpleegkundigen in de praktijk met dit nieuwe inzicht? U ontdekt het op het TvZ congres!


Innovatie in de praktijk: competenties voor ethisch overleg


Bart Cusveller is Lector Verpleegkundige beroepsethiek aan de Christelijke Hogeschool Ede.
Met de komst van het nieuwe beroepsprofiel krijgen vaardigheden om deel te nemen aan ethisch overleg meer nadruk. Bart  formuleerde samen met enkele verpleegkundestudenten competenties voor ethisch overleg, ofwel moreel beraad. Voldoen u en uw collega’s hieraan? Maak kennis met de verpleegkundige competenties voor ethisch overleg op het TvZ congres.


Innovatie in de praktijk: Ga het gesprek aan over seksualiteit


Hilde de Vocht is lector Ouderenzorg en palliatieve zorg aan Saxion Hogescholen. Patiënten met een levensbedreigende ziekte waarderen het zeer wanneer zorgverleners seksualiteit en intimiteit ter sprake brengen. In de praktijk gebeurt dit vaak niet. Hilde ontwikkelde een methode die zorgverleners kan helpen het gesprek aan te gaan. Hier vertelt zij meer over op het TvZ congres.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.