Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Vrouw overlijdt door medicatiefout

Een 53-jarige vrouw is woensdag overleden nadat ze verkeerde medicijnen heeft gekregen in het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis in het Zeeuwse Dirksland.
Vrouw overlijdt door medicatiefout

 

Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis wil uit privacyoverwegingen niet zeggen waarvoor de vrouw werd behandeld en welke medicijnen tot haar dood hebben geleid.

Onderzoek
Justitie en de Inspectie voor de Gezondheidszorg stellen een onderzoek in naar de dood van de vrouw, zegt een woordvoerder van het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis zaterdag.

Hulp
Het gaat volgens het ziekenhuis om een tragisch ongeval. De raad van bestuur van het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis betuigt in een verklaring spijt en zegt mee te leven met de nabestaanden. Die hebben via het ziekenhuis verzocht om hun privacy te respecteren. De familie en de betrokken ziekenhuismedewerkers krijgen professionele hulp.

Door: redactie Nursing

Verbetertraject halveert aantal medicatiefouten

 

2 REACTIES

  1. Mijn broer is op soortgelijke wijze om het leven gekomen. Kreeg ook een hartsilstand waarbij we later hoorden dat hij medicatie van een ander client had gekregen. Het onderzoek van NFI is nog in volle gang, dus er is geen zekerheid. Hij woonde in een zorginstelling voor mensen met een verst. beperking
    Er is wel sprake van een toedieningsfout, ook werd hij niet gelijk gereanimeerd, waardoor overlevingskans toch een stuk kleiner is.

  2. Lees alle reacties

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.