Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Vrouwen onderschatten borstkanker

AMSTERDAM - Een ruime meerderheid van de Nederlandse vrouwen denkt dat borstkanker veel minder vaak voorkomt dan het geval is. Ook onderschatten ze het aantal vrouwen dat aan de ziekte overlijdt.

Tegelijkertijd zijn Nederlandse vrouwen pessimistischer over de overlevingskansen dan nodig is. Dat blijkt uit een onderzoek dat KWF Kankerbestrijding maandag bekend heeft gemaakt.

Onderschat
Voor het onderzoek heeft GfkPanel Service Benelux 492 vrouwen ondervraagd. Hieruit bleek dat 61 procent van de vrouwen het aantal sterftegevallen door borstkanker onderschat. Een op de negen vrouwen zal ooit in haar leven borstkanker krijgen. Jaarlijks krijgen ongeveer 12.000 vrouwen die diagnose. Driekwart van de vrouwen die borstkanker krijgen, zijn 50 jaar of ouder.

Onderzoek
De maand oktober staat wereldwijd in het teken van borstkanker . KWF Kankerbestrijding vraagt deze maand vooral aandacht voor de noodzaak van onderzoek. Zo zal er een campagne gelanceerd worden om geld te verwerven via donaties en de verkoop van roze armbandjes.

Artikel
Nursing besteedt aandacht aan de Borstkankermaand in haar oktobernummer, met een artikel over werken en borstkanker.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.