Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

VUmc wil hoogwaardige verpleegkundigen

Samenwerking tussen vier topklinische opleidingsziekenhuizen VUmc gaat voor 'uitdagende' leer-loopbaanpaden zorgen voor verpleegkundigen.
VUmc wil hoogwaardige verpleegkundigen

Afgelopen vrijdag zetten leden van de vijf raden van bestuur van vier topklinische ziekenhuizen – Kennemer Gasthuis, Medisch Centrum Alkmaar, Spaarne ziekenhuis, Sint Lucas Andreas Ziekenhuis – en het VUmc hun handtekening onder het convenant Pentagoon. Hiermee willen de ziekenhuizen hun samenwerking een extra impuls geven, en een voortrekkersrol innemen op het gebied van onderzoek, onderwijs en opleiding.

Hoogwaardig verpleegkundig personeel
Speciale werkgroepen buigen zich komend jaar over een van de vijf onderwerpen waarvan verpleegkundige vervolgopleiding er een van is. De werkgroep moet ervoor zorgen dat er voldoende instroom van kwalitatief hoogwaardig verpleegkundig personeel komt. Bovendien gaan ze werken aan het bieden van inspirerende opleidingsmogelijkheden en een aantrekkelijk carrièreperspectief.  Concreet worden er ‘flexibele’ en ‘uitdagende’ leer-loopbaanpaden ontwikkeld voor de verpleegkundigen. Wat dit precies inhoudt, kan het VUmc nog niet precies vertellen.

Beter toegeruste verpleegkundigen
Het ziekenhuis zegt in een persbericht ‘bijzonder verheugd’ te zijn over de samenwerking. ‘We willen topzorg leveren aan onze patiënten, door nog beter toegeruste artsen en verpleegkundigen,’ aldus Wim Stalman, lid raad van bestuur VUmc.

VUmc
Door: redactie Nursing

Abonneren
Behoefte aan meer verdieping? Word nu abonnee van Nursing.    

1 REACTIE

 1. Prachtig dat dit er komt!! Ik zou zo ook wel opgeleidt willen worden.
  Misschien moet ’topzorg’ en ‘een beter toegeruste verpleegkundige’ vanuit de reguliere verpleegkundige opleiding al gecreëerd worden.
  Je bent al verpleegkundige en dan moet je nog leren….
  omgekeerde wereld??
  Volgens mij schort er wat aan de opleiding er naar toe.
  groet reina

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.