Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

V&VN: ‘Technologie verlicht werk’

Technologie kan verlichting bieden van het zware werk in de gezondheidszorg, en vermindering van de bureaucratische last die verpleegkundigen vaak ervaren. Alle mogelijke toepassingen moeten worden onderzocht, vindt V&VN.

Uit onderzoek van V&VN blijkt dat oudere verpleegkundigen het werk zo zwaar vinden dat ze er voor kiezen om hun vak te verlaten en niet tot hun 65e door te gaan. Onregelmatige diensten en zwaar werk leiden tot lichamelijke en psychische klachten.

Werkplezier
Ander onderzoek van V&VN bracht aan het licht dat verpleegkundigen in hun dagelijks werk regelmatig te maken krijgen met bureaucratie en dat ergernissen hun werkplezier en motivatie negatief beïnvloeden.

Menselijke kant
V&VN vindt dat de inzet van technologie de manier is om verpleegkundigen een aantal taken uit handen te nemen. Zo kan er meer aandacht worden besteed aan patiënten, cliënten en bewoners. De menselijke kant van de verpleging en verzorging blijft onverminderd belangrijk en kan nooit vervangen worden door technische hulpmiddelen. Het is juist de communicatie en persoonlijke aandacht, die de tevredenheid van patiënten, cliënten en bewoners grotendeels bepaalt. Verpleegkundigen hebben hierin bij uitstek een rol, omdat zij 24 uur per dag de zorg voor patiënten en bewoners hebben.

Door: redactie Nursing
V&VN

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.