Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

V&VN benoemt nieuwe voorzitter

De Ledenraad van Verpleegkundigen & Verzorgenden Nederland (V&VN) heeft een nieuwe voorzitter: oud-verpleegkundige en manager/bestuurder Henk Bakker (58).
V&VN benoemt nieuwe voorzitter

De oud-verpleegkundige werkte na zijn jaren aan het bed lang als manager en bestuurder in diverse sectoren van de gezondheidszorg. V&VN benoemde Henk Bakker vandaag als haar nieuwe voorzitter, zijn functie gaat vanaf 1 juli in. Op dit moment is Bakker bestuurder bij Koninklijke Kentalis. Hij reageerde enthousiast op zijn benoeming: ‘Ik vind het een enorme uitdaging in deze functie de belangen van de beroepsgroep uit te mogen dragen en haar verder te profileren. Het is ook een eer hiervoor te mogen gaan, met steun en inzet van een sterke ledenorganisatie en het bureau van V&VN.’

Loopbaan
Na zijn opleiding tot verpleegkundige in het VUmc in Amsterdam volgde Henk Bakker diverse kader- en managementopleidingen. Hij werkte in academische en topklinische ziekenhuizen, bij de Raad voor de Volksgezondheid, in de Kinder- en Jeugdpsychiatrie en sinds 2002 in zijn huidige functie als een van de twee bestuurders van Koninklijke Kentalis, een landelijke organisatie voor diagnostiek, zorg en onderwijs voor mensen met beperkingen in horen of communiceren. Henk Bakker was in het verleden langere tijd actief binnen de Algemene Vereniging van Verpleegkundigen en Verzorgenden (AVVV), de rechtsvoorganger van V&VN. Daarnaast brengt hij ervaring mee vanuit politieke en toezichtsfuncties.

Geen eenvoudige klus
V&VN liet in mei weten dat het vinden van een geschikte nieuwe voorzitter tot dan toe geen eenvoudige klus bleek: ‘Het besturen van een vereniging met ruim 40.000 leden, 43 afdelingen en platforms in de enorm dynamische gezondheidszorg is een hartstikke zware functie. V&VN heeft met een grote groep leden veel concrete resultaten geboekt. Toch is voor onze nieuwe voorzitter nog veel meer te doen en te verbinden, in alle sectoren van de zorg.’

Vanaf 1 juli
Henk Bakker volgt per 1 juli 2012 de huidige voorzitter van V&VN Marian Kaljouw op, die op 29 juni tijdens een feestelijke bijeenkomst afscheid neemt na een bestuurstermijn van zeven jaar. Hij zal het voorzitterschap van V&VN combineren met zijn bestuurdersfunctie bij Kentalis.

V&VN
Door: redactie Nursing

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.