Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

V&VN bestaat tien jaar

Beroepsvereniging Verpleegkundigen en Verzorgenden Nederland (V&VN) is in tien jaar uitgegroeid tot de grootste beroepsvereniging van Nederland.
00000ANP-1000_29346082.jpg
De missie van V&VN is om verpleegkundigen en verzorgenden in staat stellen hun beroep met trots

V&VN begon met 10.000 leden en is inmiddels met 73.000 leden uitgegroeid tot de grootste beroepsvereniging van Nederland voor verzorgenden tot verpleegkundigen en verpleegkundig specialisten. Op 27 juli 2006 wordt V&VN opgericht na een fusie tussen de Algemene Vereniging Verpleegkundigen en Verzorgenden (AVVV) en een aantal aangesloten lidorganisaties. Marian Kaljouw, voorzitter van de raad van bestuur van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) was bij de oprichting voorzitter van V&VN: ‘We voelden dat we geschiedenis schreven.’ De missie van V&VN is om verpleegkundigen en verzorgenden in staat stellen hun beroep met trots, passie en professioneel uit te oefenen.

Ter ere van het 125-jarig jubileum van TvZ is de Canon Verpleegkunde samengesteld. Deze beschrijft veertig bijzondere momenten uit de geschiedenis van de verpleegkunde. Lees meer

1 REACTIE

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.