Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

V&VN geeft kabinetsplannen een 6

Beroepsvereniging V&VN geeft de Rijksbegroting van VWS het rapportcijfer 6. Vorig jaar behaalden de kabinetsplannen een 5.5.
V&VN geeft kabinetsplannen een 6
Foto: Arno Massee

Het kabinet scoort op kwaliteitsverbetering en motivatie. Voor instroom en taakherschikking is minder geld beschikbaar.  ‘Het kabinet werkt in 2015 veel al ingezet beleid uit. De concretiseringsslag daarvan naar onze beroepsgroep ontbreekt. Er is veel aandacht voor de nieuwe rol en positie van wijkverpleegkundigen, maar samenhang en verbinding met de andere verpleegkundigen en verzorgenden ontbreken’, zegt V&VN-voorzitter Henk Bakker.

Zorgmeetlat

Jaarlijks beoordeelt V&VN het kabinetsprogramma met behulp van de Zorgmeetlat. Die bevat zes criteria: preventie en begeleiding, instroom, motivatie en behoud, kwaliteit en veiligheid, flexibiliteit en taakherschikking en geld. Op basis hiervan wordt een rapportcijfer berekend. Vorig jaar behaalden de kabinetsplannen nog een 5.5.

1 REACTIE

  1. Nou, zo lust ik er nog 16…
    volsterkte onduidelijkheid. de verpleegkundige beroepswereld kan gewoon gepasseerd worden (anderen gaan er mee op de loop) en vervolgens krijgt het beleid van ‘de zelfbenoemde beroepsvereniging’ een voldoende..
    Kom zeg..!
    Ga je huiswerk overdoen..
    Echt eens wat meer doen aan niveau lijkt me..

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.