Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

V&VN onderzoekt ervaring wijkverpleging

Om alle ervaringen en signalen van wijkverpleegkundigen goed te registreren houdt beroepsvereniging V&VN een enquête onder wijkverpleegkundigen.
V&VN onderzoekt ervaring wijkverpleging
V&VN onderzoekt ervaring wijkverpleging - Foto: ANP

De vragenlijst – ontwikkeld in samenspraak met wijkverpleegkundigen – kan tot 12 april worden ingevuld. Met de enquête hoopt de beroepsvereniging te achterhalen hoe wijkverpleegkundigen hun nieuwe rol ervaren. Ook zullen de uitkomsten van de enquête vergeleken worden met de resultaten van een soortgelijke enquête die eind 2014 is uitgevoerd onder 148 verpleegkundigen.

Taken wijkverpleging

Toen bleek dat wijkverpleegkundigen ongeveer 75 procent van hun tijd besteden aan cliëntgebonden activiteiten. De meeste tijd besteden ze aan persoonlijke verzorging en verpleging. De overige cliëntgebonden activiteiten zijn zorgcoördinatie, intake van nieuwe cliënten, begeleiding, preventie/vroegsignalering en overige activiteiten zoals casemanagement. Aan coaching en aansturing van het team was de wijkverpleegkundige 10 procent van haar tijd kwijt. 16 procent gaat op aan wijkgebonden activiteiten, zoals netwerken, multidisciplinair overleg, casefinding en het Sociaal wijkteam (SWT).

Samsom: ‘Geef wijkverpleging meer ruimte’

PvdA-leider Samsom vindt dat zorgverzekeraars wijkverpleegkundigen meer ruimte moeten geven. Ook noemt hij de herindicatiedatum van 1 mei onredelijk. Lees meer >>>

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.