Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

V&VN ongerust over inkoop wijkverpleging

Beroepsvereniging V&VN maakt zich zorgen over de manier waarop zorgverzekeraars de wijkverpleegkundigen inkopen. Dit leidt tot twee soorten wijkverpleegkundigen: één voor het regelwerk en één voor directe zorgverlening.
V&VN ongerust over inkoop wijkverpleging

Vakblad Zorgvisie meldt dat de beroepsvereniging afgelopen week vele reacties van wijkverpleegkundigen ontving die zich zorgen maken over het inkoopbeleid van verscheidene zorgverzekeraars.
Francis Bolle van V&VN geeft uitleg over de zorgen van wijkverpleegkundigen. Lees het hier >>>

Segmenten voor financiering

Voor de financiering van de wijkverpleging bestaan twee segmenten: de wijkgebonden zorg (S1) en de daadwerkelijke zorgverlening (S2). Bij S1 gaat het om activiteiten in de wijk die niet zijn terug te leiden tot één verzekerde. Bijvoorbeeld: deelname aan sociale wijkteams van gemeenten en overleg met regionale zorgaanbieders, gemeenten en zorgverzekeraars. Bij S2 gaat het om zorg die wel is terug te leiden tot één verzekerde. Hieronder valt het indicatiestellen.

Twee typen wijkverpleegkundigen

Beroepsvereniging V&VN krijgt signalen dat zorgverzekeraars S1 en S2 bij verschillende zorgaanbieders inkopen. Door het inkoopbeleid dreigen er twee soorten wijkverpleegkundigen te ontstaan. Eén die regelwerk doet in de wijk en niet betrokken is bij de directe zorgverlening, en één die vooral patiënten verzorgd.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.