Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

V&VN ontwikkelt indicatie-instrument wijkverpleging

Staatssecretaris Van Rijn heeft beroepsvereniging V&VN de opdracht gegeven een indicatie-instrument te ontwikkelen dat als hulpmiddel dient bij het verpleegkundig indicatieproces en de zorgtoewijzing.
V&VN ontwikkelt indicatie-instrument wijkverpleging
Foto: ANP

Per 1 januari 2015 gaat de wijkverpleging van de AWBZ naar de Zorgverzekeringswet (Zvw). Dit heeft als gevolg dat wijkverpleegkundigen zelf de indicatiestelling en de zorgtoewijzing gaan doen. Om te zorgen dat de indicatie-stelling op een gestructureerde manier gebeurt, heeft Van Rijn beroepsvereniging V&VN gevraagd een instrument te ontwikkelen. In dat instrument moet worden omschreven hoe een wijkverpleegkundige beoordeelt wat een cliënt aan zorg nodig heeft en hoe de aansluiting met gemeentelijke ondersteuning in praktijk vorm krijgt.

Hervormingen langdurige zorg

Wat verandert er allemaal als zowel de verzorging als de verpleging in 2015 worden overgeheveld van de AWBZ naar de Zorgverzekeringswet (Zvw)? In dit dossier proberen we het zo goed mogelijk voor je bij te houden.

Projectgroep indicatiestelling

V&VN heeft een projectgroep samengesteld die zich bezig houdt met het ontwikkelen van het instrument. Ook is er een werkgroep samengesteld met wijkverpleegkundigen en gespecialiseerd verpleegkundigen die advies kunnen geven. En er is een klankbordgroep ingericht  met vertegenwoordigers van de betrokken partijen, zoals  de de patienten (NPCF), werkgeversorganisaties (ActiZ en BTN), verzekeraars, huisartsen, (wijk)verpleegkundigen (V&VN) en gemeenten (VNG).

De projectgroep is per 1 maart van start gegaan en heeft de opdracht gekregen om per 1 juni 2014 het resultaat op te leveren.

Discussieer mee

Welke vragen heb jij over de hervormingen van de langdurige zorg? Discussieer mee in Nursing Connect.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.