Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Waarschuwing voor dutje tijdens nachtdienst

Een Britse verpleegkundige heeft een waarschuwing voor vijf jaar gekregen omdat ze in slaap was gevallen tijdens de nachtdienst.
Waarschuwing voor dutje tijdens nachtdienst

De 50-jarige Muscolino werkte ten tijden van het incident in het Bedford Residential verzorgingshuis in Leigh, waar ze de verantwoordelijkheid had voor dertig kwetsbare en afhankelijke patiënten.

Spijt
Het onafhankelijke Conduct and Competence Committee hoorde twee managers die vertelden dat Muscolino in een stoel sliep terwijl ze dienst had in het verzorgingshuis. Muscolino was zelf niet aanwezig tijdens het proces maar had te kennen gegeven dat ze ‘misschien wel even haar ogen had gesloten’, maar zeker niet in slaap was gevallen. Ze gaf wel aan dat ze ervoor zou zorgen dat het nooit weer zou gebeuren.

In gevaar
Een woordvoerder van de NMC (Nursing and Midwifery Council) Colin Joseph zei: ‘Door in slaap te vallen tijdens haar dienst heeft Muscolino haar patiënten in gevaar gebracht. Het is de plicht van het council om patiënten te beschermen. Een vijf jaar durende waarschuwing moet genoeg zijn om de volksgezondheid te beschermen.’

Medical News Today

1 REACTIE

  1. Tja, je kunt beter iemand met voorbedachte rade vermoorden of iemand verkrachten! Dan krijg je nog minder straf. Deze mevrouw moet zich ook nog schamen voor alle kloothommels die rond dat tijdstip lekker in bed liggen te slapen. Ook zij is maar een mens en er vraagt niemand hoe zij zich voelt! Ik weet wat nachtdienst is en ook ik val wel eens in slaap en als dat gebeurt dan gebeurt dat gewoon!!! Anders moeten die kloothommels maar komen op nachtdienst om te ervaren hoe het aan je gezondheid knaagt!

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.