Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Waarschuwingssysteem voor gestrafte verpleegkundigen

Verpleegkundigen die zijn veroordeeld of een disciplinaire maatregel hebben in hun thuisland kunnen in de toekomst niet langer aan de slag in een ander EU-land. Dat is de uitwerking van een nieuw systeem, waarmee het Europees Parlement woensdag instemde.
Waarschuwingssysteem voor gestrafte verpleegkundigen

Het nieuwe systeem moet het voor verpleegkundigen en artsen makkelijker maken om in een ander EU-land aan het werk te gaan. Dit wil het Europees Parlement doen door zeven beroepen automatisch te erkennen. Naast artsen en verpleegkundigen erkent het systeem ook het beroep van tandarts, apotheker, verloskundige, dierenarts en architect.

Misstappen

Door het nieuwe systeem worden ook de misstappen van de werknemers bekend worden. Lidstaten moeten namelijk binnen drie dagen de andere EU-landen waarschuwen over een veroordeling of een andere disciplinaire maatregel. Zo wordt voorkomen dat een veroordeelde via achterdeurtjes toch elders in Europa aan de slag gaat. Het waarschuwingssysteem moet vanaf 2015 in gaan. (ANP)

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.