Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Wanneer heb ik het recht om een schaal hoger ingedeeld te worden?

Bekijk je functieomschrijving. Vergelijk deze eventueel met collega’s die volgens jou hetzelfde werk doen.

Verantwoordelijke taken

Een uitbreiding van taken betekent niet automatisch een verzwaring van de functie. Zijn er meer verantwoordelijke taken bijgekomen die niet passen bij jou functieomschrijving? Stap dan naar je leidinggevende of naar de afdeling P&O en vraag om een toelichting over de wijze waarop je bent ingeschaald en op welke voorwaarde. Daar heb je recht op.

Lagere schaal

Ben je lid van een vakbond of een beroepsvereniging? Dan kun je het beste eerst door de bond laten narekenen of je in de juiste schaal zit. Het voordeel hiervan is dat je dan ook zeker weet of je werkelijk in je recht staat. Soms blijkt uit een herwaardering dat je juist minder verantwoordelijke taken bent gaan doen. Als de functiewaardering dan lager uitpakt, kom je ook in een lagere schaal te zitten.

 

Bezwaarprocedure

Blijf je van mening verschillen, dan kun je een bezwaarprocedure starten om te kijken of je een schaal hoger kunt komen. Een bond of een beroepsvereniging kan je daarbij helpen. Volgens Nu’91 startten heel veel verzorgenden een dergelijke procedure, zowel binnen de verzorg- en verpleeginstellingen als in de thuiszorg.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.