Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Wanneer is het tijd om op te stappen?

Iedereen fantaseert wel eens over het opzeggen van zijn baan. Maar zijn die irritante collega en die slopende nachtdiensten het echt waard om je contract te verscheuren? Vijf redenen om ontslag te nemen.

Het opzeggen van je baan is een uiterste manier om iets te veranderen aan je werksituatie. Problemen of irritaties probeer je meestal eerst op de werkplek zelf op te lossen. Volgens de Amerkaanse loopbaanadviseur en schrijfster Dawn Rosenberg McKay zijn er 5 redenen om ontslag te nemen:

 

1. Je baan maakt je ziek
Je krijgt stress van je werk en dat veroorzaakt lichamelijke klachten zoals rugpijn, hoofdpijn en slaapgebrek. Als je deze problemen met je werk niet kunt oplossen, kies dan voor je gezondheid.

 

2. Je bent uit je baan gegroeid
Misschien was je nog een beginneling  toen je met deze baan startte. Maar inmiddels heb je een schat aan ervaring. Zelfs meer dan nodig is voor dit werk. Als je veel meer vaardigheden hebt dan nodig is voor je huidige baan, dan is het waarschijnlijk tijd om uit te kijken naar een andere functie.

 

3. Het werk zit het gezinsleven in de weg
Veel mensen kost het moeite om de balans te vinden tussen werk en gezinsleven. Vaak lukt dit niet of nauwelijks. Neem een tijdje vrij als je je dat kunt veroorloven. Of overweeg om helemaal te stoppen met je baan.

 

4. Je voelt je beperkt

Om de een of andere reden haalt je leidinggevende verantwoordelijkheden bij je weg. Je hebt het gevoel dat je wordt behandeld als een onzichtbare, en wordt niet goed van zaken op de hoogte gesteld. Doe niets voordat je je leidinggevende hebt gesproken, om uit te vinden wat er aan de hand is. Maar wees je er ook van bewust dat het een stille hint kan zijn om je ontslag in te dienen. Als de situatie niet verbetert, kun je erover nadenken om die aanwijzing op te volgen…

 

5. Je hebt een beter aanbod gekregen
Je blijft hangen in dezelfde salarisschaal en het lijkt er niet op dat dit gaat veranderen. Als je een aanbod krijgt voor een functie waarin je meer verdient en die ook goed bij je past, dan moet je dit zeker overwegen.

 

 

Heb je besloten om ontslag te nemen? Laat dan een goede indruk achter en zorg dan dat je netjes weggaat.

 

Lees ook: Hoe ga je om met ontslag?

 

Bron: About.com

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.