Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Wat het verschil is tussen de EVV-er en Persoonlijk begeleider?

Het is mogelijk dat beide termen door elkaar worden gebruikt. Je zou aan je werkgever een taakomschrijving kunnen vragen.

 

EVV’er

Een EVV-er (eerst-verantwoordelijk verzorgende) draagt verantwoordelijkheid voor de totale zorg rondom een zorgvrager: zij coördineert de zorg, en zorgt voor continuïteit daarin. Dat betekent dat zij moet afstemmen met alle betrokkenen: de zorgvrager zelf, de mantelzorg, de andere disciplines en eventueel zelfs met professionals van andere instellingen.

 

Salaris

Voor de zorgvrager is dan duidelijk dat hij/zij met alle vragen of problemen bij de EVV-er terecht kan. De EVV-er moet goed kunnen organiseren, want zij is er natuurlijk niet non-stop. Er bestaat een opleiding voor EVV-er. Als je deze op verzoek van je instelling volgt en vervolgens EVV-er wordt van een aantal zorgvragers, zou dat mogelijk in je salaris te zien moeten zijn. Het betreft een verdieping van je taak.

 

Persoonlijk begeleider

Of een persoonlijk begeleider dezelfde taken heeft als een EVV-er hangt af van de taakomschrijving van je instelling. Naar mijn idee kan een persoonlijk begeleider dezelfde taken doen als een EVV-er en is het alleen een kwestie van naamgeving die verschilt. Het is ook mogelijk dat je instelling ervoor kiest om het werk van de persoonlijk begeleider alleen in de directe zorgverlening tot uitvoering te laten komen.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.