Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Wat is de maximum leeftijd voor het volgen van de BBL-variant van de opleiding Ziekenverzorgende IG? Ik ben namelijk 46, en nu las ik op een forum dat de maximum leeftijd 45 was.

Ik weet niet op welk forum een leeftijdsgrens van 45 jaar voor de opleiding Verzorgende werd genoemd. Mijn informatie is in ieder geval anders: als je een BBL-opleiding wilt volgen moet je een werkgever hebben die je schooldagen (gedeeltelijk of geheel) betaalt. Je moet dus solliciteren. Als je wordt aangenomen zal je werkgever je inschrijven bij een ROC waar de opleiding wordt gegeven. Waarschijnlijk is er een lesdag in de week, je overige werkdagen verdien je salaris. Over leeftijdsgrenzen is mij niets bekend, op de school waar ik lesgeef zitten ook leerlingen ouder dan 50.

 

Levenservaring

Het is denk ik een punt waar de instelling behoefte aan heeft: jonge leerlingen zijn waarschijnlijk wel goedkoper, maar mensen van boven de 40 hebben meer levenservaring en dat kan zeker een pre zijn. Je leeftijd hoeft geen belemmering te zijn om een poging te wagen om als verzorgende aan de slag te gaan.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.