Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Website helpt jongeren met angst

Op 21 september lanceert de Angst Dwang en Fobie-stichting een website speciaal voor jongeren tussen 12 en 18 jaar oud: www.stopjeangst.nl.

Voor de website stopjeangst.nl heeft de ADF stichting de hulp ingeroepen van een groep jongeren die in behandeling is (geweest) voor een angststoornis. Een belangrijk advies van hun was: “Zorg dat er licht aan het eind van de tunnel is, laat zien dat er wat aan te doen is. Ik dacht eerst dat ik de enige was en dat het nooit meer over zou gaan”.

Advies en ervaring
De ADF stichting heeft bij het maken van stopjeangst.nl die adviezen ter harte genomen. Op de website is informatie te vinden over verschillende angst- of dwangstoornissen. Jongeren kunnen hier ontdekken wanneer angst normaal is en wanneer niet meer; dat een dwang zoals smetvrees of teldwang alles te maken heeft met angst; ze kunnen tips vinden om beter met hun gevoelens om te gaan en adviezen en ervaringsverhalen van leeftijdsgenoten. Ook is er een chat-omgeving aan de site gekoppeld.

Auteur: Redactie TvZ
Bron: Angst Dwang en Fobie-stichting

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.