Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Website met experimentele behandelingen kanker

Kankerpatiënten kunnen op een speciale website zien waar ze terecht kunnen voor een experimentele behandeling.

Het overzicht van therapieën waarvan de werking en resultaten nog in onderzoek zijn, was voorheen alleen bestemd voor behandelaars. Het initiatief voor de speciale website komt van de KWF Kankerbestrijding, de Nederlandse Federatie van Kankerpatiëntenorganisaties (NFK), het Integraal Kankercentrum Zuid (IKZ) en het Integraal Kankercentrum Oost (IKO). De organisaties lieten dat dinsdag weten.

Experimenteel
Patiënten zijn met de informatie niet meer afhankelijk van de kennis van hun behandelend arts of van doorverwijzing. Bovendien kunnen zij beter en gemakkelijker met de specialist praten.

Redmiddel
Mensen kiezen om uiteenlopende redenen voor een experimentele therapie. De één ziet het als laatste redmiddel, omdat de standaardbehandeling(en) niet helpen of niet mogelijk zijn. Een ander wil de medische wetenschap helpen.

Beperkt
Op de website staat nu nog een beperkt overzicht van experimentele behandelingen. De komende tijd zullen er meer te vinden zijn.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.