Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Wederom verpleegkundige berecht wegens stelen morfine

Er is wederom een verpleegkundige voor het tuchtcollege verschenen vanwege diefstal van morfine bij verschillende werkgevers. Deze verpleegkundige krijgt een doorhaling in het BIG-register.
Wederom verpleegkundige berecht wegens stelen morfine

De verpleegkundige was sinds januari 2011 werkzaam als zelfstandige via een bemiddelingsbureau in een woonzorgcentrum. In mei datzelfde jaar werd daar de verdwijning van tien ampullen morfine ontdekt. Een nieuwe voorraad morfine die rond die tijd binnenkwam, bleek ook verdwenen. Uit onderzoek bleek dat in de periode van februari 2011 tot mei 2011 68 ampullen morfine, 26 ampullen Dormicum, 10 MS Contin en 5 Clorazepaat werden vermist. De verpleegkundige erkende dat zij opiaten en medicatie stal voor eigen gebruik. Ook bleek dat ze geneesmiddelen, waaronder opiaten, wegnam van overleden cliënten. Ook kwam aan het licht dat de verpleegkundige in de periode 2003-2006 regelmatig bij verschillende instellingen werd ontslagen, omdat ze zou worstelen met alcoholproblematiek.

Verslaafde verpleegkundige

De Inspectie voor de Gezondheidszorg diende een tuchtklacht tegen haar in. Volgens het tuchtcollege handelde de verpleegkundige in strijd met de zorg die zij ten opzichte van de aan haar zorgen toevertrouwde cliënten in acht behoorde te nemen. Sinds juli 2011 staat ze op aandrang van de inspectie op non-actief.

Doorhaling

In de afgelopen anderhalf jaar heeft ze haar eigen zeggen de verslavingsproblematiek onder controle gekregen en is ze in therapie. Toch geloven de tuchtrechters niet dat het risico op herhaling is uitgesloten omdat de verslavingsbehandelingen nog steeds plaatsvinden. Een risicoloze en werkbare situatie is niet meer mogelijk, aldus de uitspraak. Daarom zal de verpleegkundige worden doorgehaald in het BIG-register.

Vorige week werd ook al een verpleegkundige berecht wegens het stelen van morfie. Zij kreeg alleen een berisping en kan nog in hoger beroep.

Doorhaling: bij deze maatregel wordt de verpleegkundige uit het BIG-register geschrapt. Ze raakt de titel kwijt en mag het beroep niet langer onder die titel uitoefenen. Gebruikt ze de titel of de daaraan verbonden rechten toch, dan is zij strafbaar.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.