Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Weinig Britse verpleegkundigen geloven in EPD

Minder dan de helft van de Britse verpleegkundigen gelooft dat het EPD veiliger en nauwkeuriger is dan papieren dossiers. Dat blijkt uit onderzoek van de Royal College of Nursing.
Weinig Britse verpleegkundigen geloven in EPD

Dat zo weinig verpleegkundigen vertrouwen hebben in het EPD toont volgens de onderzoekers aan dat zij veel behoefte hebben aan training en onderwijs voor het EPD. Meer dan de helft van de verpleegkundigen heeft nooit trainingen gehad voor het werken met ICT. 59 procent van de verpleegkundigen zegt wel behoefte te hebben aan deze trainingen.

Nederlandse verpleegkundigen positief
Nederlandse verpleegkundigen en verzorgenden staan wel positief tegenover het EPD, bleek uit eerder onderzoek van het Nivel onder het panel V&V. 60 procent van de ondervraagde verpleegkundigen in het panel verwacht dat de kwaliteit van zorg beter wordt bij de invoering van het EPD. 56% denkt dat de zorg er veiliger van wordt.

Hogere werkdruk
Aan de andere kant verwachten de verpleegkundigen dat de invoering van het EPD leidt tot meer administratieve handelingen (56%), een hogere werkdruk (43%), en kostenstijging (36%). Opvallend is dat degenen die al eens gewerkt hebben met een EPD positiever staan tegenover de introductie EPD’s in de zorg.

Formeel is de Tweede Kamer al akkoord met de invoering van het landelijk Elektronisch Patiënten Dossier (EPD). Toch leggen de partijen voor de verkiezingen nog sterke eisen omtrent het dossier op tafel. Lees hier een overzicht.

Door: redactie Nursing

Twitter
Op de hoogte blijven? Volg Nursing.nl op Twitter!

1 REACTIE

  1. Ik ben opgeleid tot verpleegkundige in een ziekenhuis waar we werkten met EPD, genaamd epic.
    Ik vond het prettig werken, overzichtelijk en nauwkeuriger dan papieren dossiers. Ook de (meeste) oudere verpleegkundigen die moesten leren werken met de EPD waren posietief te spreken! er zijn dan ook veel en goede trainingen gegeven voordat wij hiermee gingen werken.
    Ik werk nu in een ziekenhuis waar wij met papieren dossiers werken en zie het verschil. Er gaat veel meer tijd in zitten in het werken met papieren dossiers dan EPD! Het ene kan je in medisch dossier vinden en het andere weer in vpk dossier etc etc. en het andere deel is wel electronisch :S en de handschriften van sommige artsen! ik moet vaak puzzelen om te begrijpen wat er staat geschreven.
    Ook de gegevens van de patienten zijn niet beter privacy beschermd vergeleken met EPD.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.