Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties7

Weinig kans voor 50-plussers in de zorg

Ben je 50-plus en ben je op zoek naar werk in de zorg? Dan maak je de komende jaren weinig kans, blijkt uit de barometer 50-plus van het UWV.
Weinig kans voor 50-plussers in de zorg
Foto: Wim van Ophem

Je hebt meer kans in de detail- en groothandel en de zakelijke dienstverlening, zo voorspelt het Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekeringen in de barometer. In die sectoren worden nieuwe banen verwacht. De barometer voor 50-plussers verschijnt iedere twee maanden. Eind april waren er 200.200 mensen van 50 jaar en ouder met een werkloosheidsuitkering. Bijna 26.000 50-plussers hebben in de eerste vier maanden van dit jaar een baan gevonden. UWV verwacht dat deze positieve trend dit jaar en in 2016 doorzet. Maar dit geldt alleen voor banen in de zakelijke dienstverlening.

Krimp in de gezondheidszorg

In de gezondheidszorg gaat UWV dit jaar en volgend jaar uit van een krimp van banen, al ontstaan er wel veel vacatures als gevolg van baanwisselingen en vervangingsvraag. Het grootste deel van de 50-plussers in Nederland werkt in de gezondheidszorg (23 procent). In de sector openbaar bestuur en overheid is dat 14 procent van de 50-plussers en in de industrie en financiële dienstverlening staat de teller ook op 14 procent.

Merk jij dat 50-plussers minder snel een baan in de zorg vinden dan voorheen? Laat je reactie hieronder achter!

7 REACTIES

  1. Ik ben 61 jaar en ben altijd door blijven studeren, zo heb ik de deeltijd HBO-v gedaan en een paar jaar later de MANP opleiding tot verpleegkundig specialist. Ik heb altijd meerdere banen tegelijk gehad. Sinds kort is mijn werk bij de huisarts zelfs uitgebreid naar 3 dagen. Daarnaast werk ik nog bij de GGD, ook in de zorg. Op dit moment heb ik nog steeds veel keus en wordt ik zelfs op mijn leeftijd nog benaderd voor werkzaamheden.

  2. Lees alle reacties
  3. <h5>Ik werd om mijn 58ste weggepest, letterlijk. Werkweken van 50 u!? Door een burnout, artrose en opspelende gevolgen van een oude aneurysmabloeding werd ik bij het UWV afgeschreven. Opzij gezet met een flutuitkering waar ik niet van rond kon komen maar wel bij mocht verdienen.  Ik ben al weer een tijd aan de slag bij een pgb patiente en coach ook jongere collega’s. Het werken voor een protocolaire werkgever is niets meer voor mij. Ik ben stopwatchloos, kan al mijn kennis kwijt en leer nog dagelijks bij. Nooit de moed opgeven. Vergeet die conservatieve werkgevers. Die willen slechts supersnel en goedkoop; wij zijn er voor de kwaliteit van leven.</h5>

  4. Het blijft vooral een kwestie van jezelf goed verkopen. Als dat niet je sterkste punt is kan je het beste een tussenpersoon dit voor je laten doen. via indeed alert heb ik mijzelf bij meerdere ingeschreven en had al snel een plek gevonden. 

  5. Ik ben zelf nu bijna 51 en wegbezuinigd uit de zorg. Ik merk dat ik nergens aangenomen wordt, terwijl er toch zoveel personeelstekorten zijn. Wat jammer is dit. Af en toe verhuur ik mijzelf als uitzendkracht en ik merk dat de mensen het alleen maar fijn vinden als zij een wat oudere zuster krijgen. Eidelijk eens een goeie ouderwetse zuster, zeggen ze dan. Iemand die tenminste te verstaan is en de dingen begrijpt! 

  6. Ik ben bijna 50 en inderdaad in zorg is weinig werk. Reactie u hebt te veel of te weining diploma`s. Maar ik vind het wel ontzettend dom van de werkgever, bij 50+ zit namelijk ontzettend veel levenservaring die je in de zorg met ouderen zeker nodig hebt. En waar jongeren gebruik van kunnen maken. Mvg A. v.d. Veen

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.