Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Wereld ziet wens Nederlandse cliënt (87) in vervulling gaan

De 87-jarige Parkinsonpatiënt Nelly Jacobs uit Venlo heeft alsnog kunnen ‘paardrijden’. De video werd meer dan 18 miljoen keer bekeken.
nelly.jpg
Foto: YouTube

Nelly was als kind al gek op paarden. De dieren werden een rode draad doorheen haar leven. Maar omdat ze lijdt aan de ziekte van Parkinson had Nelly al meer dan veertig jaar niet meer op een paard kunnen zitten. Dankzij Verborgen Verlangens, een initiatief van De Zorggroep en de Groene Kruis Ledenorganisatie, is daar nu verandering in gekomen. Nelly werd naar de manege gebracht, knuffelde met de paarden en reed uiteindelijk op de rug van twee paarden rond in de manege. ‘Alleen al dat ze de geur van de paardenstal rook, emotioneerde haar’, vertelt een medewerker in de video.

Internationale aandacht

De lach die mevrouw Jacobs toont als ze op een speciaal bed op de ruggen van twee paarden is onbetaalbaar. ‘Het was een prachtige dag’, vertelt ook haar zoon Jan. De video van het vervullen van de wens is duizenden keren gedeeld op Facebook en daarmee viral gegaan het internet. Vanuit de hele wereld wordt er positief op de video gereageerd. Onder andere de Daily Mail en de Huffington Post besteedt aandacht aan de video.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.