Met hetzelfde aantal verpleegkundigen 2 keer zoveel patiënten verplegen. Met evenveel werkplezier en kwaliteit. Het lijkt een mission impossible, en zo heet het project dan ook. Toch denken verpleegkundigen dat het kan, maar dan moet er wel wat veranderen.
Lees Interacties
10 reacties
Geef je reactie
Om te kunnen reageren moet je inlogd zijn. Inloggen Ik heb nog geen account
Glen do 3 aug 2023 om 15:50
Ik heb mijn vak altijd met plezier uitgevoerd maar ik ben zo blij dat ik binnenkort mag stoppen.
Toen ik en vele andere verpleegkundige afgestudeerden, werden we ontslagen.
Als leerling was ik een goedkope werkster. Daarna kwam een nieuwe groep goedkope leerlingen aan, dus we waren niet meer nodig.
Al vele jaren uitbuiting door beleidsmakers.
Nu gaan de zorgpremies omhoog en de families moeten de zorg komen leveren. Zorg waarvoor wij als verpleegkundigen vele uren moeten studeren.
,ik vraag me af waarom de premies omhoog gaan terwijl de zorg gratis geleverd gaat worden door (niet) deskundigen.
Inge Wttewaall-Klis di 1 aug 2023 om 19:33
Er was pas een heel mooi artikel die begon met de vrouw is niet de oplossing voor alles. Een steentje bijdragen is heel wat anders dan de oplossing zijn.
Tjitsked zo 30 jul 2023 om 18:01
Ik hoop wel dat Nursing dit project opvolgt. Ik zou heel graag over een jaar een artikel lezen met interviews op de pilot afdelingen zelf
test1 ma 31 jul 2023 om 23:21
Dat doen we zeker Tjitske. De pilotafdelingen beginnen eind dit jaar, dus het zal wel even duren. Maar we blijven in contact met de verpleegkundigen aldaar. Ook verschijnt na de zomer een groter artikel over mission impossible. We zullen de kritische reacties daarin voorleggen
Patrick Mechels zo 30 jul 2023 om 09:02
Het grootste probleem is: Er is een teveel aan denkers en een tekort aan doeners, die denkers denken dat ze is iets doen maar op het einde van de dag zijn ze vergeten wat ze eigenlijk gedaan hebben, begrijpelijk als je niets gedaan heb dan enkel rondgelopen hebt met de laptop.
Piet Jans zo 30 jul 2023 om 09:01
En zo graven we ons eigen graf ..
Ik zie sowieso in de een na laatste alinea 3 functionarissen die niks doen, kunnen prima aan bed te werk gezet worden ..
Er is een tekort aan vakmensen op ieder niveau, er is geen behoefte aan nog meer bureautijgers ..
Patrick Mechels za 29 jul 2023 om 22:55
Misschien moet de vraag gesteld worden hoe het komt dat het een knelpuntberoep geworden is. Steeds meer doen met minder voor hetzelfde. Daarbij blijft nochtans de rekening voor de patiënt hetzelfde of hoger. De kruik gaat zolang te water, tot zij breekt. Als verpleegkundigen zelf met oplossingen moeten komen en steeds met minder medewerkers zal het een succes worden. Veel moed!
CorM za 29 jul 2023 om 07:54
Wordt dan na al die jaren van vechten voor een betere cao en arbeidsomstandigheden bij deze alles de nek omgedraaid?
De verantwoordelijken die jarenlang bezuinigd hebben moeten eens op het matje komen en zelfs hiervoor bestraft worden maar ik denk dat zij dezelfde zijn die bovenstaande propaganderen.
Zo krijg je niemand meer de zorg in….
Tjitsked vr 28 jul 2023 om 21:58
1. Mantelzorgers; interessant, het is vaak al lastig iemand te vinden die even slippers kan langsbrengen en eerlijk is eerlijk, naast mijn fulltime baan als vpk en gezin zou ik ook niet zomaar in staat zijn mijn moeder fulltime te mantelzorgen in een ziekenhuis. (Los van de gevaren als familie helpt, laatst hielp familie nog met de medicatie bij mijn nuchter voor ok zijnde patient…even met appelmoes….ok niet door dus)
2. Taakgericht verplegen ipv patientgericht verplegen is niet nieuw….maar oud. Op zich interessant als men maar niet van plan is om verzorgenden te gaan werven voor de ‘aan het bed zorg’. Tekort aan vpk is groot, maar tekort aan verzorgenden nog veel groter. Ja die trek je uit het vphuis en thuiszorg mss wel het zkhuis in (10 jaar geleden allemaal juist weggestuurd he). Maar de tekorten aan verzorgenden buiten het zkhuis zorgen juist voor enorme verstoppingen ín het zkhuis. Dus die moeten we iig niet DAAR wegtrekken!
Miranda de Leeuw vr 28 jul 2023 om 17:29
Wat doet een patiënt nog in een ziekenhuis als ik zie wat er van hem verwacht wordt.
Ik ben verpleegkundige en mantelzorger.
Ik zit er niet op te wachten dat ik mijn verwanten moet gaan verzorgen en bedden verschonen.
Collegae mogen geen zorg verlenen waar ze niet bevoegd en bekwaam voor zijn. Ik vind het niet verantwoord dat verwanten dat wel mogen in notabene een ziekenhuissetting.
Wanneer moeten verwanten ook de maaltijden gaan verzorgen?
Nederland beschikt over 5.000.000 mantelzorgers, reproductief noemt men dit.
Hoeveel denkt men te bezuinigen met M(I)P want op een verkapte bezuiniging lijkt dit toch wel sterk.