Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Werkgever houdt vast aan 12-uursdiensten en flexibilisering ORT

De door de werkgevers voorgestelde arbeidsvoorwaarden van werknemers in de ziekenhuizen liggen allemaal nog op tafel. Dat melden de vakbonden AbvakaboFNV en NU'91, betrokken bij het overleg voor de cao ziekenhuizen.
Werkgever houdt vast aan 12-uursdiensten en flexibilisering ORT

Dat betekent dat ook de vierde onderhandelingsronde vorige week de betrokken partijen niet dichter bij elkaar heeft gebracht, en de vakbonden en werkgevers nog niet tot een nieuwe cao Ziekenhuizen zijn komen. ‘Alle voorstellen, zoals flexibilisering van de ORT en het mogelijk invoeren van 12-uursdiensten, liggen nog op tafel,’ vertelt Rolf de Wilde, cao-onderhandelaar van NU’91.

Flexibiliseringsvergoeding in plaats van ORT

De Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ) stelde in februari voor om de huidige toeslagenregelingen te vervangen door een ‘flexibiliseringsvergoeding’. De vakbonden willen juist ORT verhogen omdat verpleegkundigen de ORT-vergoeding niet ontvangen op basis van het eigen uurloon, maar op basis van het uurloon van een voor de meeste verpleegkundigen lagere loonschaal. Lees meer over de flexibiliseringsvergoeding>>>

12-uursdiensten

Verder wil de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ) aaneengesloten diensten van 12 uur voor werknemers in het ziekenhuis invoeren. Vakbonden zijn fel tegen dit voorstel. Lees meer over de 12-uursdiensten>>>

Stappen zetten

Het volgend overleg is gepland op 26 mei aanstaande en de vakbonden willen dan echt zien dat de werkgevers stappen zetten. ‘We hebben bijvoorbeeld nog niet eens concreet gehoord wat de werkgevers nou precies willen met die ORT,’ aldus De Wilde.

Wat verder nog op tafel ligt:

– Aanpassing van het PLB;

– Sleutelen aan de wachtgeldregeling;

– Uitbreiden vrijwillig werken in nachtdiensten;

– Verhoging leeftijd bereikbaarheidsdiensten van 57 naar 59 jaar;

– Afschaffen van de werkgevers bijdrage IZZ voor het aanvullend pakket.

NVZ

Woordvoerder van de NVZ Wouter van der Horst wil geen inhoudelijke reactie geven tijdens de cao onderhandelingen.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.