Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties3

Werkgevers: loonsverhoging voor medewerkers VVT

Medewerkers in de verpleeg- en verzorgingshuizen en de thuiszorg, krijgen een jaarlijkse loonsverhoging van 1 procent.
Werkgevers: loonsverhoging voor medewerkers VVT

Dit is wat werkgeversorganisaties ActiZ en BTN hebben voorgelegd aan de werknemersorganisaties, rondom de nieuwe cao VVT. Ook stellen zij een tweejarige cao VVT voor met een looptijd van 1 maart 2010 tot 1 maart 2012. Tegelijk met het voorstel hebben werkgevers de bonden weer uitgenodigd de vastgelopen onderhandelingen te hervatten. Dit loonbod ging per post naar de werknemersorganisaties.

Actievoeren
De onderhandelingen zijn al een tijd geleden stil komen te liggen vanwege onenigheid over de onderwerpen leeftijdsdagen, vrijstelling van diensten voor medewerkers van 55 jaar of ouder en de toeslag voor onregelmatig werk en inconveniënte uren. Voor werknemers in de zorg zijn dit essentiële punten. Vorige week voerden zorgpersoneel en vakbonden nog acties voor een betere cao VVT. Er werd al gedreigd met grotere acties.

Levensfasebudget
Volgens Actiz blijft de huidige regeling voor leeftijdsuren tot 2012 van kracht. Wel krijgen werknemers het recht om hun leeftijdsuren, als zij dat willen, om te zetten in tijd voor bijvoorbeeld een cursus of ander persoonlijk leerdoel. De leeftijdsuren kunnen door de werknemer desgewenst ook gebruikt worden om een levensloopregeling op te bouwen. Volgens de werkgevers geven zij hiermee ‘ invulling aan levensfasebeleid en meer keuze voor de werknemers.’  In 2012 komt de huidige leeftijdsregeling te vervallen omdat het wettelijk verboden is om verlof toe te kennen op basis van leeftijd. Er komt dan een levensfasebudget voor iedere werknemer. In de nieuwe regeling wordt rekening gehouden met bestaande rechten.

Actiz / Skipr
Door: redactie Nursing

3 REACTIES

 1. Waren de bonussen voor de managers maar openbaar. Je wilt niet weten hoe hoog die zijn. En als een manager mislukt, dan wordt hij toch lekker weggepromoveerd naar een nóg betere baan met een nog groter salaris? Zo gaat dat nu eenmaal. Ondertussen worden wij blij gemaakt met een dooie mus (1% loonsverhoging). Van mij mogen ze die ene dooie procent houden!

 2. Lees alle reacties
 3. 1%, geldt dit ook voor de managers?
  Hemeltje lief, waar zijn jullie toch mee bezig?
  Waarom moeten wij, de ouderen en verzorgenden steeds inleveren?
  Stelletje lapz…., hoeveel procent krijgen jullie er bij?
  Ik verwed, veel meer, natuurlijk… jullie belonen jezelf.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.