Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Werkgevers stoppen cao-overleg vvt

Werkgevers Actiz en BTN hebben het overleg over de cao verpleeg-, verzorgingshuizen en thuiszorg (vvt) stopgezet. De werkgevers zijn het niet eens met de eisen van werknemersbond Abvakabo FNV.
398nationalebeeldbank

 

De werkgeversorganisaties ActiZ en BTN hebben berekend dat de totale kosten van het eisenpakket van Abvakabo FNV 1 miljard euro bedragen voor 12 maanden. ActiZ en BTN vinden deze eis irreëel en onverantwoord in een tijd waarin de Nederlandse economie in een recessie verkeert. Verder overleg heeft volgens de werkgevers pas zin als Abvakabo FNV haar eisen fors bijstelt.

Gezamlijke inzet

De overige drie bonden, CNV, NU’91 en FBZ, hebben een gezamenlijk voorstel ingediend. Naar het oordeel van de werkgeversorganisaties ActiZ en BTN kan daar verder over worden onderhandeld. NU’91 is verontwaardigd over het feit dat werkgeversorganisaties BTN en Actiz vanochtend het cao-overleg hebben gestopt. ‘Wij hebben samen met met FBZ en CNV een realistische en haalbare inzet gedaan’, schrijft NU’91 op haar website. ‘Er liggen voor alle betrokkenen belangrijke punten op tafel, zoals duurzame inzetbaarheid, contractomvang, contractruimte, harmonisatie, kraamzorg en flexibilisering. Deze punten komen terug in de gezamenlijke inzet.’

 

Bron: Actiz / NU’91

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.