Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties7

Westfriesgasthuis verwelkomt ‘welzijnsrobot’

Het Westfriesgasthuis is het eerste ziekenhuis in Nederland dat een robotische baby zeehond inschakelt voor de patiënten op de kinderafdeling en de afdeling Geriatrie.
Westfriesgasthuis verwelkomt 'welzijnsrobot'

Volgens het ziekenhuis vrolijkt de therapeutische zeehond, genaamd Paro, mensen op, stimuleert hij communicatie en verlaagt hij de bloeddruk van de patiënten. Paro reageert op aanrakingen, produceert zeehondgeluiden en kan zelfs stemmen herkennen.

Comfort en welzijn
Patrick Edgar, Voorzitter Raad van Bestuur Westfriesgasthuis: ‘Wie Paro ziet, vergeet dat dit baby zeehondje een robot is en wil haar aaien, knuffelen en tegen haar praten. Voor Paro zorgen, biedt afleiding voor onze kleine patiëntjes. Ook is gebleken dat Paro bij geriatrisch patiënten een gunstige invloed heeft op het gedrag en de stemming. Ze komen door Paro sneller los, laten vaker blijdschap zien en leggen door het huisdier ook makkelijker contact met elkaar.’

Paro staat zelfs in het Guiness book of World Records als beste welzijnsrobot ter wereld.

Door: redactie Nursing

7 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. Ik vind het geen goede ontwikkeling dat het gebruik van een robot nodig is om een goede communicatie mogelijk te maken. Natuurlijk vinden kinderen de knuffel erg leuk maar als zorgverlener heb ik grote twijfels over de professionaliteit van de mensen in mijn beroep als er op een andere manier geen communicatie mogelijk zou zijn.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.