Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Wetenschapsprijs voor zorg bij hartritmestoornissen

De Anna Reynvaan Wetenschapsprijs voor de beste wetenschappelijke publicatie door een verpleegkundige, is toegekend aan Jeroen Hendriks (Universiteit Maastricht) met een studie naar de rol van de specialistische verpleegkundige zorg bij hartritmestoornissen.
Wetenschapsprijs voor zorg bij hartritmestoornissen

Hij kreeg de prijs uitgereikt tijdens de jaarlijkse Anna Reynvaanlezing, vandaag in de Stadsschouwburg in Amsterdam.

Volgens het juryrapport laat het winnende artikel op overtuigende wijze de resultaten in termen van gezondheidswinst zien. De praktijkprijs ging naar Bianca Buurman van het AMC. Naast de Praktijkprijs en de Wetenschapsprijs is dit jaar voor het eerst ook de Anna Reynvaan Studentenprijs uitgereikt. De Studentenprijs voor het beste artikel van hbo-v studenten over het thema van de Anna Reynvaanlezing is toegekend aan Elena le Poole (Hogeschool van Amsterdam) voor haar artikel over preventie van aspiratiepneumonie bij dysfagie na een CVA.

Verpleegkundig onderzoek in de praktijk

Menzis-bestuursvoorzitter Roger van Boxtel reikte de prijzen uit, voorafgaand aan de Anna Reynvaanlezing. Deze jaarlijks terugkerende verpleegkundige lezing wordt georganiseerd door het Academisch Medisch Centrum in samenwerking met het blad Bijzijn XL en de Hogeschool van Amsterdam. Eén keer per jaar wordt daarvoor een spreker uitgenodigd die op het terrein van de verpleegkundige zorg en organisatie in internationaal opzicht toonaangevend is. Dit jaar werd de lezing gehouden door professor Ingalill Rahm Hallberg, tot afgelopen jaar President of the European Academy of Nursing Science, en werkzaam aan de Universtiteit van Lund in Zweden. Zij sprak over klinisch redeneren en de vraag hoe je nieuwe kennis uit verpleegkundig onderzoek kunt toepassen in de dagelijkse praktijk.

Prijzen

De Wetenschapsprijs en de Praktijkprijs zijn 5000 euro groot en gaan vergezeld van een sculptuur. De winnaar van de Studentenprijs krijgt een bezoek voor twee studenten aan een buitenlands congres over Evidence Based Practice.

Lees hier het interview met professor Ingalil Rahm Hallberg dat TvZ in 2011 hield.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.