Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Wie maak jij blij met een bijzondere vakantie?Heb je er wel eens bij stilgestaan om jouw expertise op een andere manier in te zetten? Op een manier waar je volop de tijd hebt om mensen te verzorgen en persoonlijke aandacht te geven. Dit kan als vrijwilliger voor de bijzondere vakanties van het Nederlandse Rode Kruis. Wanneer je je nu nieuw aanmeldt als verpleegkundige vrijwilliger, maak je kans op een vakantieweek in een van de accommodaties van het Nederlandse Rode Kruis. Om weg te geven uiteraard, aan iemand die jou dierbaar is en die deze vakantie nodig heeft.

De vakanties van het Nederlandse Rode Kruis zijn gericht op mensen met een chronische ziekte of handicap en op mensen die zich in een sociaal isolement bevinden. Onze gasten hebben in ieder geval een ding gemeen, zij hebben geen andere mogelijkheid om op vakantie te gaan doordat ze specifieke of dagelijkse zorg nodig.  

Jaarlijks genieten zo’n 6.500 mensen van een welverdiende en onvergetelijke vakantie in een van de hotels of op het vakantieschip van het Nederlandse Rode Kruis. Dankzij de onmisbare hulp van honderden vrijwilligers. Ze hebben allemaal hun eigen redenen om zich in te zetten tijdens de vakantieweken. Maar ze hebben een gezamenlijk doel: de gasten een echte vakantie bieden.

Meer weten?
Wil jij een bijdrage leveren aan het plezier van onze gasten? In een mooie omgeving, op een andere manier bezig zijn met je vak? Vul dan onderstaand formulier in. Dan sturen wij jou onze vrijwilligersbrochure en aanmeldingsformulieren toe. Wanneer je je aanmeldt via de Nursing website, maak je kans op een totaal verzorgde tweepersoons vakantie (gast en begeleider) in een van onze accommodaties, die wij in januari verloten. En niet te vergeten nog 10 troostprijzen.

Uw gegevens worden niet voor andere doeleinden gebruikt en niet aan derden verstrekt.

Verpleegkundige aan het woord:

Suzanne Snieder (24):

“Ik werk fulltime als verpleegkundige, maar één of twee keer per jaar ga ik een weekje naar ons hotel IJsselvliedt als vrijwilliger. Wat daar zo leuk aan is? Het is een echte vakantie voor de gasten en ze zijn heel dankbaar voor de kleine dingen. Ik doe het met heel veel plezier. Als je de mensen ziet lachen en genieten, dan weet je waar je het voor doet”.

Wat krijg je ervoor terug?
Natuurlijk sta je er niet alleen voor. Je wordt goed begeleid bij je werk en er worden twee keer per jaar bijscholingscursussen gegeven, zodat je je taken optimaal en volgens de laatste normen kunt blijven uitvoeren. Daarnaast hebben we een aantal dingen netjes voor je geregeld. Zoals een WA_verzekering en een ongevallenverzekering. Bovendien kun je gebruik maken van onze reiskostenvergoeding. Vraag zelf even na bij je werkgever of vrijwilligerswerk in de CAO is opgenomen. Sommige werkgevers geven namelijk vrije dagen om vrijwilligerswerk te doen.

Verpleegkundige aan het woord: Marieke Bakhuis (23):

“Ik ben voor het eerst in aanraking gekomen met het Rode Kruis en het vrijwilligerswerk tijdens mijn opleiding mbo-verpleegkunde. Het vrijwilligerswerk heeft toen veel indruk op me gemaakt. Natuurlijk gaat vrijwilligerswerk altijd ten koste van je eigen vrije tijd, maar ik kan best een weekje missen per jaar. Ik leer er veel van en ik kan mijn kennis verbreden”.

Heeft u zich ingeschreven bij Het Nederlandse Rode Kruis maar nog geen reactie ontvangen? Dat is mogelijk vanwege eerdere technische problemen met de verwerking van onderstaand formulier. Onze excuses daarvoor. Het probleem is inmiddels verholpen. Reageer daarom alsnog zo spoedig mogelijk.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.