Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties3

Wietpil voor probleemgedrag bij dementerenden

Verpleeghuis Liemerije start met een experiment waarbij een 'wietpil' gegeven wordt aan dementerenden met probleemgedrag.
Wietpil voor probleemgedrag bij dementerenden

De pil is een onderzoek van het Radboud UMC en wordt uitgevoerd onder zestig cliënten met dementie, van acht zorginstellingen. Gedurende drie weken krijgen zij drie keer per dag het middel Namisol. Eén tablet bevat THC, een van de werkzame stoffen van de cannabisplant. Doel van het experiment is om te zien of deze pil kan helpen om gedragsproblemen bij mensen met dementie te kunnen voorkomen of verminderen.

3 REACTIES

  1. ik heb als mening alles die de zorgvrager verslaafd kan raken erop is slecht.
    Ik denk het beste benadering geven kan het probleem vermijden en soms verwijderen.
    ik heb goeie resultaten gekregen en haldol werd gestopt na een korte tijd.

  2. Lees alle reacties
  3. Voor mij mag haldol worden afgeschaft. Ik heb het altijd een vreselijk middel gevonden. Het middel is voor mij erger dan de kwaal. Mensen worden suf, traag en krijgen persoonlijkheidsveranderingen.
    Wat de wietpil doet weet ik niet. Kunnen onrustige agressieve mensen niet gewoon een beetje valium krijgen?

  4. Zeker een interesssante studie, maar wanneer leren we om deze groep als personen te blijven zien? Een goede start is het woord ‘dementerenden’ af te schaffen. Het zijn mensen met gevoelens, met een eigen karakter, die moeten omgaan met de gevolgen van dementie. Laten we vanaf nu spreken over mensen met dementie.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.