Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Wijkverpleegkundige bedenkt efficiëntere aanpak

De door een wijkverpleegkundige van Sensire bedachte nieuwe aanpak van de thuiszorg is zeer efficiënt. De zorg die door de wijkverpleegkundige zelf ingericht is, scheelt wekelijks een uur per klant.

Wijkverpleegkundige Claudia Jansen kreeg in het kader van het programma ‘Versterken van verpleging thuis’ van patiëntenvereniging NPCF en beroepsorganisatie V&VN carte blanche om de wijkzorg in haar wijk met 55 patiënten zelf in te richten. Vanaf mei werkt Sensire bedrijfsbreed met deze methode.

 

Uitgebreidere intake

Jansen: ‘In dit project had je uren voor advies, instructie, voorlichting (AIV) ter beschikking die vrij ingevuld mochten worden. Ik heb er in mijn wijk voor gekozen om die uren te gebruiken om onder andere uitgebreidere intake gesprekken te voeren. Dit om de zorgbehoefte, de zorgvraag, de zorgrisico’s en het netwerk rondom de klant duidelijk te krijgen. Aan het einde van het project bleek dat het aantal uren geleverde zorg hierdoor niet is gestegen, maar juist is gedaald.’ De aanpak van Jansen is zorgde ook voor een stijging van de klanttevredenheid. 

 

Bron: Zorgvisie

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.