Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Wijkverpleegkundige genomineerd voor Beste Zorgidee met nieuwe baxterrol

Een baxterrol met een vaste kleur per dag en op elk zakje alleen dag en tijdstip van inname. Met deze simpele verbeteringen dingt wijkverpleegkundige Claudia Muntenaar mee naar de prijs voor Het Beste Zorgidee 2016 van zorgverzekeraar ONVZ.
1-baxterrol-272x272.jpg

Muntenaar is een van de vijf genomineerden uit honderden inzendingen. De publieksfavoriet wint op 9 november € 10.000 voor het ontwikkelen van het idee. Iedereen kan hiervoor zijn stem uitbrengen op www.hetbestezorgidee.nl.

Onoverzichtelijk

Veel cliënten gebruiken thuis baxterrollen met daarin de medicijnen per dag. Een handig systeem, vindt Muntenaar, maar de informatie op deze rollen is niet geschikt voor oudere cliënten. ‘De zakjes zijn op dit moment allemaal wit. En daarop staat heel veel tekst geschreven,’ legt de wijkverpleegkundige uit in een filmpje van ONVZ. ‘Het is onoverzichtelijk en daardoor maken cliënten fouten.’

Welke medicatie verhoogt het risico op vallen?
Ieder geneesmiddel dat duizeligheid en/of sufheid kan geven, verhoogt het risico dat mensen gedesoriënteerd raken, vallen en iets breken. Nursing zet de meest valgevaarlijke geneesmiddelen op een rij. Lees meer

Herkenbare kleurcode

Volgens Muntenaar willen de meeste cliënten alleen maar dag en tijdstip van inname weten. Daarom pleit ze voor een herkenbare kleurcode op de zakjes voor elke dag en elk tijdstip. Verder wil ze duidelijke informatie op de baxterrollen met liefst alleen dag en tijdstip van inname.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.