Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Wijkverpleegkundige het meest trots op haar werk

Verpleegkundigen in de thuiszorg zijn met 97% nog 'trotser' op hun werk dan hun collega-verpleegkundigen in andere sectoren in de zorg.
Wijkverpleegkundige het meest trots op haar werk

Dit is één van de uitkomsten van een landelijk vragenlijstonderzoek onder het Panel Verpleging & Verzorging van het NIVEL. Van alle ondervraagde verpleegkundigen in de thuiszorg is 97% trots op haar werk. Van alle verzorgenden in de thuiszorg is dit 91%.

Beroepstrots

Meer dan anderen ervaren de wijkverpleegkundigen en -verzorgenden in sterke mate de waardering van hun patiënten. Maar ook op andere aspecten beleven zij hun werk anders dan andere groepen zorgverleners. Méér dan de anderen kunnen zij hun werk zelf bepalen, bijvoorbeeld de tijdsbesteding en werkinhoud. Ondanks dat zij vaker overwerken zijn zij relatief tevreden over hun werkdruk. In vergelijking met andere groepen zorgverleners zijn zij het meest tevreden over de groeimogelijkheden en de kwaliteit van zorg.

Verliefd op de wijkverpleegkundige

Iedereen lijkt wel verliefd op de wijkverpleegkundige, vindt gastblogger Willie Velinga. ‘Tijd om met beide benen op de grond te komen.’ Lees Willies blog hier >>>

Verantwoordelijkheid en regelmogelijkheden

NIVEL-onderzoeker Anke de Veer: ‘Trotse zorgverleners zijn ook gemotiveerd om goede zorg te geven. Andersom is het ook zo dat je beroepstrots juist kunt ontlenen aan het feit dat je goede zorg kunt geven. Beroepstrots kan versterkt worden door te vertrouwen op de professionaliteit van de zorgverlener en deze meer verantwoordelijkheid en regelmogelijkheden te geven.’

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.