Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Wijkverpleegkundige spil in aandachtswijken

‘Omdat de wijkverpleegkundige een belangrijke spil in de wijk moet zijn, is het programma de Zichtbare Schakel gestart.' Dit zei staatssecretaris Bussemaker 4 februari bij de werkconferentie ‘Zichtbare Schakel’ in het Florence Nightingale Instituut in Zetten.
Wijkverpleegkundige spil in aandachtswijken

‘Hiermee krijgt het werk van de wijkverpleegkundige meer inhoud door naast de verplegende taak een coördinerende, een regisserende en een signalerende taak toe te voegen. Het werk van de wijkverpleegkundige moet er op gericht zijn dat de positie van de cliënten wordt versterkt, zodat ze zelfstandig kunnen wonen en niet afhankelijk worden van de AWBZ’, aldus Bussemaker.

Meer wijkverpleegkundigen
Met de ‘Zichtbare schakel. De wijkverpleegkundige voor een gezonde buurt’ wordt door de ministeries van VWS en WWI (Wonen, Wijken en Integratie), uitvoering gegeven aan de motie Hamer. Deze motie werd september 2008 door de Tweede Kamer aangenomen en wil de uitbreiding van het aantal wijkverpleegkundigen voor al de veertig aandachtswijken.

Duidelijke plek
De wijkverpleegkundige moet weer zichtbaar worden. In de eerste plaats voor de bewoners in de wijk, maar ook voor de collega-professionals op het terrein van wonen, zorg en welzijn en voor de gemeente.

Extra banen
Eind 2009 zijn 42 Zichtbare schakel-projecten van start gegaan in de aandachtswijken. In totaal moeten de projecten werk bieden aan 250 extra wijkverpleegkundigen, waarvan er nu met de start van het programma zo’n 200 aan het werk gaan.

Door: redactie Nursing

Abonneren
Behoefte aan meer achtergronden over je vak? Abonneer je op Nursing!

1 REACTIE

  1. Heel goed plan, deze stijl zou algemeen voor wiikverpleegkundige moeten gelden.Er is nog een hoop te verbeteren in de wijkverpleegkundige zorg. Nu loop je vaak achter de feiten aan en is van preventie weinig te merken. Als ik wat jonger was zou ik me zeker opgeven

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.