Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Wijkverpleegkundige terug in de wijk

Zorggroep Zuid-Gelderland (ZZG) is gisteren een proef begonnen met wijkzorg in de Nijmegen, met inzet van de oude vertrouwde wijkverpleegkundige.
Wijkverpleegkundige terug in de wijk

Verpleegkundigen en verzorgenden gaan werken in een klein team van vijftien mensen. Nu zijn dat er nog dertig. Die kleinere club moet alle buurtzorg leveren, maar dan in een kleiner verzorgingsgebied dan voorheen.

Vertrouwensband
Door het aantal medewerkers te beperken, moet het voor cliënten weer makkelijker worden om, net als vroeger, een vertrouwensband op te bouwen. Een ander voordeel is dat verpleegkundigen en verzorgenden eerder worden herkend. De Groot: ‘Net als de wijkagent vroeger, willen we dat onze mensen weer worden aangesproken op straat wanneer ze zich zorgen maken over de gezondheid van de buurman.’

Ziekenhuizen
De nieuwe aanpak vraagt volgens De Groot om medewerkers die weer net als vroeger fungeren als ‘spin in het web’. Om die reden gaat ZZG in de proefwijk ook nauw samenwerken met een huisartsenpraktijk. In samenwerking met de ziekenhuizen zijn al coördinatiepunten opgezet die bij ontslag van cliënten snel de juiste thuiszorg regelen.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.