Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Wijkverpleegkundige werkt onder niveau

Wijkverpleegkundigen werken onder hun niveau. Ze zouden veel meer voormensen en thuiszorgorganisaties kunnen betekenen dan nu het geval is.

Dit concluderen verpleegkunde-studenten van de Noordelijke Hogeschool Leeuwarden in een onderzoek bij Thuiszorg De Friese Wouden.De organisatie gaat nu onderzoeken of het takenpakket kan worden veranderd.

Directe zorg

De studenten interviewden veertig wijkverpleegkundigen, in opdracht van Thuiszorg Friese Wouden. Het verpleegkundige werk blijkt grotendeels te bestaan uit het verlenen van directe zorg, maar eigenlijk vinden ze dat zij veel meer kunnen dan dat, bleek uit de interviews.

Gemiste kans

Volgens de studenten is het een gemiste kans dat de HBO’ers niet meer taken krijgen toebedeeld. De wijkverpleegkundige kan helpen bij het opstellen van een zorgprogramma, adviezen geven aan de andere hulpverleners en kennis doorgeven aan minder hoog opgeleide collega’s in het team.

Werkvloer

De beste methode om dat te doen is volgens het onderzoek in elk team een wijkverpleegkundige aan te stellen die beslissingen vertaalt naar de werkvloer.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.