Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

‘Wijkverpleegkundige wordt verbindende factor’

Staatssecretaris Martin van Rijn van VWS ziet de wijkverpleegkundige als verbindende factor in het hervormde zorgstelsel. Dat zegt hij in een interview met TvZ, tijdschrift voor verpleegkundig experts.
‘Wijkverpleegkundige wordt verbindende factor’

‘Ik ben er een groot voorstander van dat in de nieuwe situatie de wijkverpleegkundige letterlijk een zichtbare schakel is tussen enerzijds welzijn en participatie en anderzijds zorg en verpleging’, zegt van Rijn. ‘Hoe het onderscheid tussen ondersteuning en zorg verder ook geregeld zal zijn. Een wijkverpleegkundige is in staat om niet alleen het verpleegkundige werk te doen, maar om ook deze domeinen met elkaar te verbinden. Zij is zichtbaar omdat ze zorg dicht bij de mensen verleent en dat sluit aan bij wat mensen willen, namelijk langer thuis wonen.’

In het decembernummer van TvZ spreekt de staatssecretaris verder over onder meer de overgang van taken van de AWBZ naar de WMO en de ontvangst van de nieuwe Wet Langdurige Zorg als opvolger van de AWBZ.

2 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. Als bij een zorgmijdende cliënt ( met psychiatrische problematiek) de ambulante GGZ-verpleegkundige al de spil in de zorg is voor dat adres … dan zou ik dat zeker zo laten.
    Dat zelfde geld voor de individuele begeleider van zelfstandig wonende cliënten met een verstandelijke beperking… deze begeleider moet vooral daar de ‘spil’ blijven.
    Hiermee wil ik zeggen dat echt niet in alle situaties deze taak bij een wijkverpleegkundige gelegd moét worden.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.