Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Wijkverpleegkundigen blij met AWBZ-voorstel

De V&VN Eerstelijnsverpleegkundigen staat positief tegenover het voorstel van staatssecretaris Bussemaker om de indicatiestelling voor de AWBZ te versimpelen.
Wijkverpleegkundigen blij met AWBZ-voorstel

Volgens Bussemaker kan de indicatie eenvoudiger, als de betrokken partijen meer uitgaan van vertrouwen. Dat schreef zij vorige week in een brief aan de Tweede Kamer. Bussemaker wil dat wijkverpleegkundigen en huisartsen indicatie-adviezen geven, die het Centrum indicatiestelling zorg (CIZ) zoveel mogelijk vereenvoudigd afhandelt. In de brief aan de Tweede Kamer spreekt Bussemaker van ‘trusted partners’, zorgverleners die bewezen correct gegevens aanleveren bij het CIZ. Hun indicatie-adviezen controleert het CIZ minder vaak.

Competenties
Volgens V&VN heeft de hbo-opgeleide wijkverpleegkundige bij uitstek de competenties om te indiceren. De Eerstelijnsverpleegkundigen zijn blij met de rol en het vertrouwen die de wijkverpleegkundige in de nieuwe werkwijze krijgt. Voorzitter Rosemarie van Troost: ‘Ga uit van onze professionele houding, laat de wijkverpleegkundigen de indicatiestelling doen en de zorg leveren waar die nodig is. Niet meer en niet langer. Daarom zijn we blij met het voorstel van staatssecretaris Bussemaker.’

Bureaucratie
Door de indicatiestelling te versimpelen, kan volgens de staatssecretaris de onnodige bureaucratie bij de toewijzing van AWBZ-zorg worden verminderd. Bussemaker wil de centrale indicatiestelling zelf niet afschaffen.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.