Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Wijkverpleegkundigen Buurtzorg over intimidaties ex-werkgevers in NOVA

Wijkverpleegkundigen van thuiszorginstelling Buurtzorg Nederland voelen zich bedreigd en geïntimideerd door hun oude werkgevers, de grotere thuiszorginstellingen. Actualiteitenrubriek NOVA liet de verpleegkundigen aan het woord.

De meesten van de ongeveer 1800 medewerkers die in de afgelopen anderhalf jaar van verschillende thuiszorginstellingen naar Buurtzorg Nederland overstapten, ontvingen een aangetekende brief waarin ze aansprakelijk worden gesteld voor het eventueel meenemen van cliënten en de mededeling dat ze een claim kunnen verwachten die oploopt tot vijfduizend euro.

Afscheid
Nieuwe thuiszorgorganisaties zoals Buurtzorg groeien snel. Ze werken anders omdat ze cliënten verzorgen in kleine vaste teams zonder veel bureaucratie. Maar de wijkverpleegkundigen en ziekenverzorgenden die overstapten naar de nieuwe thuiszorgorganisatie Buurtzorg moesten per onmiddellijk sleutels inleveren, mochten geen afscheid nemen van hun cliënten en kregen geen afscheidsfeest. Ook zijn er werknemers op non-actief gezet toen zij een overstap aankondigden. De PvdA en de VVD hebben staatssecretaris Bussemaker om opheldering gevraagd.

NOVA berichtte op 24 oktober 2009 over de strijd tussen de thuiszorgorganisaties.

Door: Redactie Nursing

1 REACTIE

  1. Het is van de zotte hoe deze thuiszorgorganisaties met hun personeel omgaan! Ikzelf zit ook in zo’n degelijke situatie, ik sta op non-actief en mijn ontslag is aangevraagd bij de kantonrechter.Waarom? omdat ik sinds 2008 mijn eigen praktijk heb opgezet en eigen PGB clienten help. Collega’s die hier met jalouzie naar kijken! directie die maar een kant hoort en de clienten worden hierin absoluut niet serieus genomen. Omdat ik veel waarde hecht aan goede kwaliteit leveren en kleinschaligheid ben ik mijn eigen praktijk gestart waar ik nu 100% in werk en never nooit meer een thuiszorg organisatie! Krijg je een te grote mond, vlieg je eruit! Hopelijk komen ze nog eens met een eigen zorgvraag bij me? Ethisch punt dan…… doen?

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.