Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Wijkverpleegkundigen vieren Dag van de Thuiszorg

Thuiszorgorganisaties vieren vandaag feest. Het is namelijk de Dag van de Thuiszorg, die jaarlijks terugkeert op de vierde dinsdag in september.
Wijkverpleegkundigen vieren Dag van de Thuiszorg

Verschillende thuiszorgorganisaties zetten vandaag hun medewerkers in het zonnetje. Sommige medewerkers beginnen hun dag op glamoureuze wijze, namelijk op een rode loper. In samenwerking met de organisatie Mijn tijd voor de Zorg tonen zorgorganisaties hun waardering voor de inzet van thuiszorgmedewerkers.

Wijkzuster op de solex
In het Brabantse Oud Gastel stappen thuiszorgmedewerkers op de solex, zoals de wijkzuster dat vroeger ook altijd deed. Ook kunnen belangstellenden in Wouw kennis maken met het wijkteam, zodat de thuiszorgmedewerkers kunnen vertellen welke zorg zij zoal verlenen. Bij Amstelland Thuiszorg gaan leidinggevenden op bezoek bij cliënten waar hun team zorg verleent.

Voorstelling over de thuiszorg
De theatergroep Zusters on tour speelt vandaag de premiere van een speciale voorstelling over de thuiszorg bij thuiszorginstelling Careyn in Rijnmond. Hierin worden de mooie en minder mooie kanten van het vak belicht en aan het einde van de voorstelling is er ruimte voor discussie.

Dag van de Thuiszorg
De dag van de Thuiszorg bestaat sinds 1990 en is in het leven geroepen door de brancheorganisatie om extra aandacht te vragen voor de thuiszorg. Aanleiding voor deze thuiszorgdinsdag na Prinsjesdag waren bezuinigingen in de zorg en personeelstekorten.

Wil je meer weten over de thuiszorg? Kijk dan in het dossier Thuiszorg.

Lees ook de avonturen van thuiszorgverpleegkundige en Nursing-blogger Jos Kaldenhoven.

Redactie: Nursing

Abonneren
Op de hoogte blijven? Abonneer je nu op de Nursing-nieuwsbrief

2 REACTIES

  1. Lees alle reacties

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.