Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Wijkverpleging kampt met toename geweld

Een derde van verpleegkundigen werkzaam in de wijk in Groot-Brittannië heeft de afgelopen twee jaar te maken gehad met agressie. Dat meldt het Royal College of Nursing (RCN).

 

Het RCN ondervroeg 1000 verpleegkundigen die alleen werken; 52% meende dat het risico op agressie was toegenomen. Het RCN roept de Britse regering daarom op om verpleegkundigen meer bescherming te bieden. Ongeveer 85% van de ondervraagde verpleegkundigen werkt meer dan een kwart van de tijd alleen, maar bijna driekwart gaf aan dat zij niet altijd alle benodigde informatie kregen voorafgaande aan patiëntenbezoeken die risicovol zouden kunnen zijn.

Agressietraining

Meer dan 6% had te maken gehad met fysiek geweld; 86% van de deze incidenten en 45% van incidenten met verbale agressie werd gemeld aan leidinggevenden. Tweederde van de verpleegkundigen gaf aan dat hun werkgevers niet altijd wisten waar ze waren tijdens het werk, en bijna eenvijfde had nog nooit een agressietraining gekregen.

Veiligheidsmaatregelen

De RCN zegt dat er dagelijks meer dan 100.000 zorgverleners alleen werken en roept de Britse overheid op om geld beschikbaar te stellen voor trainingen en veiligheidsmaatregelen. Ook moeten er instrumenten komen waarmee alleen werkende verpleegkundigen getraceerd kunnen worden en waarmee ze in contact kunnen treden met beveiliging in geval van nood. Volgens de RCN heeft maar 3,5% van de instellingen geinvesteerd in dergelijke apparatuur en is het voor veel verpleegkundigen al heel wat als ze een mobieltje van de zaak krijgen.

Justfornurses.com

 

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.