Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Wijzigingen in Nationaal Hitteplan

Het Nationaal Hitteplan is geactualiseerd. Belangrijkste wijziging is dat het criterium voor aanhoudende hitte een periode van vier of meer dagen is met een temperatuur boven de 27 ºC is.
Wijzigingen in Nationaal Hitteplan

Bij een verwachting van aanhoudende hitte, treedt het hitteplan in werking. In dit plan worden maatregelen beschreven waarmee instellingen, zorgverleners, vrijwilligers en mantelzorgers voor en tijdens een periode van aanhoudende hitte gezondheidsproblemen bij kwetsbare mensen kunnen voorkomen of verlichten. Het RIVM heeft de tekst nu geactualiseerd.

Aanhoudende hitte

De belangrijkste verandering is een wijziging in de definitie van aanhoudende hitte. Voorheen was dit bij een verwachting van een periode van vijf of meer dagen met een maximumtemperatuur boven de 27 ºC. Dit is aangepast naar een periode van vier of meer dagen. Als er een periode van aanhoudende hitte wordt verwacht, waarschuwt het KNMI het RIVM. Het RIVM stuurt dan een zogenaamde hittemailing aan organisatie. Organisaties die belangstelling hebben om ook de hitteberichten te ontvangen kunnen zich aanmelden voor deze lijst door een mail te sturen naar cGM@rivm.nl.

Aandachtspunten medicatie bij hitte

Er zijn veel medicijnen waarbij het extra belangrijk is om bij hitte alert te zijn. Lees meer >>>

Hitteplan per regio

Nieuw in het hitteplan is ook dat er regionaal gewaarschuwd kan worden voor aanhoudende hitte omdat er per regio of provincie aanzienlijke temperatuurverschillen kunnen voorkomen.

Bekijk de nieuwe versie van het Nationaal Hitteplan onderaan deze pagina.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.