Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Wim Hof ‘The Iceman’ naar Nursing Experience

Op woensdag 2 december komt Wim Hof, ook wel bekend als The Iceman, naar de Nursing Experience in De Reehorst te Ede.
Wim Hof 'The Iceman' naar Nursing Experience
Wim Hof 'The Iceman' naar Nursing Experience

Een onderzoek onder 24 gezonde mannen dat vorig jaar door onderzoekers van het Radboudumc werd gedaan, liet zien dat de Wim Hof Methode invloed heeft op het auto-immuunsysteem. Iets dat niet voor mogelijk werd gehouden. Het is weer een stap in de queeste van The Iceman, die heilig gelooft dat zijn Wim Hof Methode (WHM) mensen kan helpen hun ziekte te bestrijden, al is het bewijs daarvoor nog niet voorhanden. De WHM is een combinatie van meditatie, ademhalingstechniek, koudetraining en inzet.
Volgens Wim Hof moeten patiënten meer geloven in eigen kunnen en in de zelfwerkzaamheid van hun lichaam. Verpleegkundigen kunnen hen daarbij ondersteunen. ‘Als je de zelfwerkzaamheid van de patiënt verbindt met de kennis die verpleegkundigen hebben rond hun vak, de techniek en de ziekteleer, dan kan dat schitterende resultaten opleveren.’
Wim Hof ziet het al helemaal voor zich, al hoewel het wetenschappelijk bewijs voor patiëntengroepen er nog niet is. Is deze man ongeloofwaardig of zou hij gelijk kunnen hebben? Beoordeel het zelf op 2 december. Je kunt je (kritische) vragen aan hem stellen!

Meer over Wim Hof lees je in Nursing november die volgende week verschijnt.

Meld je aan voor de Nursing Experience>>> Let op: Wim Hof komt alleen op 2 december. Ook het programma op 1 december is de moeite waard. Naast heel veel workshops kun je op die dag genieten van Het Dementietheater.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.