Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Win kaarten voor première de Goede Dood

Het Levenseinde Film & Documentaire Festival THE END is een initiatief van de NVVE in het kader van de Week van de Euthanasie van 6 t/m 12 februari 2012. Het is het eerste Documentaire en Film Festival ter wereld dat zich richt op euthanasie en andere keuzes rondom het zelfgewilde levenseinde.

Het filmfestival, aan het begin van de Week van de Euthanasie (9 t/m 12 februari), wordt geopend met de première van de Nederlandse film De Goede Dood. De film gaat over Bernhard, gespeeld door Wilbert Gieske, die een tumor heeft en zijn bevriende huisarts (Peter Tuinman) verzoekt om euthanasie. Het verhaal speelt zich af op de laatste avond dat Bernhard nog in leven is.

In de dagen na de première zijn in drie zalen Nederlandse en buitenlandse films en documentaires te zien over het levenseinde, steeds vanuit de invalshoek van de invloed die films hebben op de publieke opinie.

Kaarten winnen?
Nursing geeft 5×2 kaarten weg voor de première op donderdag 9 februari in de Amsterdamse bioscoop Tuschinski. Wil jij daar naartoe? Stuur dan een mailtje met je naam, adres en functie o.v.v. ‘The End’ naar nursing@reedbusiness.nl / Let op: de dresscode is Black Tie.

Ga voor meer informatie over het filmfestival naar de website en bekijk het programma.

1 REACTIE

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.